Martin Chantigny has been a researcher at Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC) since 1997. He works mainly on evaluating and improving agricultural practices to maintain the productivity and health of agro-ecosystems in a context of climate change. More specifically, his work contributes to a better understanding of how to preserve and improve the health of soils and the environment in order to ensure a sustainable increase in agricultural productivity in Canada.

Since 2019, he has been the scientific animator of the Living Laboratory of Quebec for AAFC.

Martin’s presentation will give an overview of the AAFC Living Lab project in Quebec: Co-developed commercial scale research with primary producers.

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Martin Chantigny est chercheur à Agriculture et agroalimentaire Canada (AAC) depuis 1997. Il travaille principalement à évaluer et améliorer les pratiques agricoles afin de maintenir la productivité et la santé des agroécosystèmes dans un contexte de changements climatiques. Plus spécifiquement ses travaux permettent de mieux comprendre comment préserver et améliorer la santé des sols et de l’environnement afin d’assurer un accroissement durable de la productivité agricole au Canada.

Il est depuis 2019 l’animateur scientifique du Laboratoire Vivant du Québec pour AAC.

La présentation donnera un aperçu du projet sur les laboratoires vivants d’AAC au Québec : recherche à l’échelle commerciale co-développée avec les producteurs primaires.